Data Architect – Utrecht

Introductie

GGD GHOR Nederland is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. GGD GHOR Nederland (hierna: Opdrachtgever) is de overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR). De belangrijkste taak als landelijke vereniging bestaat uit het collectief behartigen van de belangen van haar leden – de directeuren publieke gezondheid en de regionale GGD’en en GHOR bureaus – richting politiek, (lokale) overheden, samenwerkingspartners, media en publiek. GGD GHOR Nederland vervult samen met de aangesloten organisaties op dit moment ook een belangrijke rol bij de bestrijding van COVID-19.

Organisatie

We zoeken een collega die met zijn of haar kennis en daadkracht deel gaat uitmaken van het architecten team. Een collega die het bovendien leuk vindt om diverse werkzaamheden op te pakken binnen een hectische en uitdagende (remote) werkomgeving.

Functie

De Data Architect Is in staat om snel te doorgronden hoe het datalandschap van de GGD GHOR Nederland, GGD- en GHOR-organisaties in elkaar steekt, luistert goed naar de specifieke behoeften die bij de verschillende partijen bestaan en is in staat om dit te vertalen in een gemeenschappelijke toekomstvisie op data verzameling en data gebruik; – Is verantwoordelijk voor het opstellen van een doelarchitectuur voor een toekomstbestendige informatiemanagement omgeving en data-infrastructuur. Hierbij wordt ook verwacht dat alternatieven zijn vergeleken op vlakken als financiële en operationele risico’s; – Creëert draagvlak, zowel bij de data-professionals als bij de klanten in het primaire proces en de operationele leiding en zorgt dat de ontwikkeling van nieuwe data- en informatieproducten conform de doelarchitectuur plaatsvindt; – Is verantwoordelijk voor en betrokken bij het realiseren van oplossingen die transparant zijn voor de eindgebruikers en bijdragen aan een aantoonbaar beter informatie gebruik bij de GGD GHOR, GGD’en, GHOR en betrokken ketenpartners; – Onderhoudt contacten met relevante stakeholders (onder andere de GGD’en, ketenpartners en de vak / regiegroepen); – Neemt deel aan / zoekt aansluiting bij de BPM-initiatieven. Waarbij primaire en secundaire processen worden vastgesteld en gemodelleerd.

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou? Om succesvol te zijn in deze functie is het belangrijk dat je initiatief neemt bent en op mensen afstapt zonder daarbij op een opdracht te wachten. Verder breng je mee: · Minimaal HBO werk- en denkniveau, verkregen door opleiding of werkervaring; · Kennis van en ervaring met opzetten van data-architectuur op alle drie de architectuurniveaus (Business, Application, Technology) · Langdurige expert ervaring met data-architectuur (aanpalende architectuurdomeinen is een pré) en uitgebreide kennis van zowel lokale data-oplossingen Cloud gebaseerde oplossingen; · Kennis van datacentrisch werken en het implementeren daarvan; · Relevante ervaring met de discussies van voor- en tegenstanders van Cloud-oplossingen met privacy gevoelige data, hands-on ervaring met onder andere Cloud-oplossingen voor datamanagement en recente ervaring met migratietrajecten voor data naar een Cloud architectuur; · Ervaring met vastlegging in Enterprise architectuur tooling ; · Sparringpartner op inhoud voor data professionals en inhoudsdeskundigen in de primaire processen van de GGD GHOR; · Vermogen om een groot speelveld te kunnen overzien en van hieruit de dingen op het juiste moment te doen; · Kan verbinding maken met de werkvloer binnen de eigen organisatie, het netwerk (GGD en, ketenpartners en externe leveranciers; · Zelfstartend en zelfstandig, hands-on mentaliteit, inspireert anderen tot samenwerking; · Kan helder argumenteren, overtuigend adviseren en toepassingen werkend krijgen; · Je bent kritisch en oplossingsgericht, communicatief zeer vaardig, zowel mondeling als schriftelijk. Goed in het verduidelijken van problematiek, risico’s en kansen in woord, tekst en afbeeldingen; · Mensgericht, gevoel voor teamdynamiek, teamplayer; · Kennis op het gebied van Publieke Gezondheid en veiligheid is een pré; · De crisissituatie rondom de coronapandemie bestrijding vereist een grote mate van flexibiliteit. Zowel op het gebied van de uit te voeren werkzaamheden als werktijden. Je moet om kunnen gaan met de dynamiek en vaak grote hectiek binnen de GGD GHOR. · Bekend en ervaren met verschillende data- en informatiemodeleringsmethoden. · Bekend met DAMA-DMBOK Knock-out criteria: · 5 tot 10 jaar ervaring; · Minimaal HBO denkniveau; Al eerder een data architectuur opgezet voor een organisatie of een samenwerking van organisaties; · Ervaring met het gelijktijdig uitvoeren van meerdere projecten; · Integrale blik.

Aanbod

Wat hebben wij jou te bieden? De kans om samen met collega’s te bouwen aan de informatievoorziening van de toekomst.

Inlichtingen

Officemanagement@suited.nl of +31 88 3450200

Sollicitatie

Officemanagement@suited.nl of +31 88 3450200